Basnoslovna ponuda

Odbijena ponuda od 250 miliona eura za Messija!

Ponajbolji fudbaler današnjice, Argentinac Lionel Messi, odbio je ponudu neimenovanog ruskog kluba koji je bio spreman isplatiti Argentinčevu otkupnu klauzulu u visini od 250 miliona eura.

Vijest o nevjerovatnoj ponudi prenio je španski časopis El Mundo Deportivo, koji nagađa da je riječ o ruskom klubu Anžiju iz Mahačkale, čiji je vlasnik ruski milijarder Sulejman Karimov.

U Anžiju trenutno igra najplaćeniji fudbvaler svijeta Samuel Eto'o, koji godišnje zarađuje 20 miliona eura. U slučaju da je Messi prihvatio ponudu Rusa, najvjerovatnije bi postao najplaćeniji sa 30 miliona godišnje zarade, koliko El Mundo smatra da bi mu Karimov ponudio.

Messi je produžio ugovor s Barcelonom do 30. juna 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.