Ana bolja od Jelene

Sharapova sredila Venus Williams, poraz Bartolli

M. Maksimović

Nekada su to bili mečevi vrijedni velikog finala, pravi okršaji, danas je situacija drugačija.Marija Sharapova je u vrhu, Venus je trenutačno 26.na WTA listi, ali je Ruskinja u boljoj formi.

Prvi set je bio jednosmjerna ulica, u drugom smo vidjeli nešto više borbe.Venus se vratila sa 5-1 na 5-3, ali svakako nije izbjegla jedan od težih poraza na Grand Slam turnirima.

 

Sa nestrpljenjem su ljubitelji tenisa očekivali meč između Agnieszke Radwanske i vrlo talentovane, mlade Britanke Heather Watson.Britanka se dobro držala u ranoj fazi meča, propustila je dvije break lopte, ali je iz gema u gem lagano padala, griješila pa je  Radwanska slavila sa čistih 6-3,6-1.Britanka je od osam iskoristila samo jednu break loptu, Poljakinja u ovoj godini još nije izgubila niti jedan set.

 

Ana Ivanović je imala 5-2 u prvom setu protiv Jelene Janković, međutim 22.nositeljica se vratila. Janković je sa breakom došla na 5-3, nanizala je 15 poena zaredom pa je meč bio na početku. U setu punom preokreta IVanovićeva je sa jednim breakom došla na korak do prvog seta. Gem kasnije je spašavala dvije break lopte, uspjela je i povela 1-0.U drugom setu je Ana sa breakom došla na 3-1, do kraja meča nije dozvolila niti jednu break priliku svojoj protivnici, posao je završila sa 6-3 u drugom.

 

Zanimljivo je bilo u meču Makarova - Bartoli.Francuskinja je dobila prvi setu u tie breaku, Ruskinja je preokretom izborila osminu finala.Francuskinja je sakupila čak 13 dvostrukih, ukupno 43 neforsirane pogreške. 

 

 

Rezultati 3.kolo:

Angelique Kerber (Nje,5) - Madison Keys (USA) 6-2,7-5   

Na Li )Kin,6) - Sorana Cirstea (Rum,27) 6-4,6-1

Maria Sharapova (Rus,2) - Venus Williams (USA,25) 6-,6-3 

Agnieszka Radwanska (Pol,4) - Heather Watson (VBR) 6-3,6-1 

Ana Ivanović  (Srb,13) - Jelena Janković (Srb,22) 7-5,6-3 

Ekatarina Makarova (Rus,19) - Marion Bartolli (Fra,11) 6-7(11), 6-3,6-4  

Julia Gorges (Nje,18)  - Jie Zheng (Kin) 6-3,1-6,7-5 

Kirsten Flipkens (Bel) - Valeria Savinykh (Rus) 6-2,4-6,6-3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.