Prvaci pali na otvaranju, Jagr donio trijumf Dallasu

Adnan Beganović

Nakon višemjesečne pauze zbog problema sa potpisivanjem novog kolektivnog ugovora sinoć je konačno počelo takmičenje u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu NHL-u.

Aktuelni prvaci, Los Angeles Kingsi, primili su prstene, a na krov Staples Centra po prvi put je podignuta zastava za osvajanje Stanley Cupa. Nakon svečanosti počela je i susret između domaćina i Chicago Blackhawksa. Chicago je bio mnogo bolji i već nakon prve trećine imao je prednost od 3:0.

Susret je završen pobjedom Chicaga 5:2, a dva pogotka za pobjedničku momčad postigao je slovački reprezentativac Marian Hoss, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Patrick Kane, Jonathan Toews i Michael Frolik, dok su za prvake pogađali Rob Scuderi i Jordan Nolan.

Dallas Starsi na domaćem terenu savladali su Phoenix, a sjajan debi u dresu Dallasa imao je fenomenalni 40-godišnji Čeh Jaromir Jagr, koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio dva pogotka i isto toliko asistencija.

NHL liga, subota:
Los Angeles - Chicago 2:5
Philadelphia - Pittsburgh 1:3
Winnipeg - Ottawa 1:4
Boston - New York Rangers 3:1
Montreal - Toronto 1:2
New York Islanders - New Jersey 1:2
Tampa Bay - Washington 6:3
Florida - Carolina 5:1
St. Louis - Detroit 6:0
Dallas - Phoenix 4:3
Nashville - Columbus 2:3, penali
Minnesota - Colorado 4:2
Vancouver - Anaheim 3:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.