Novi napadač Borca

Raščić: Biće neuspjeh ako ne izborimo Evropu

Admir Raščić se vraća na bh. terene. Korpulentni napadač koji se proslavio igrajući za Sarajevo, Željezničar i Olimpic u budućnosti će braniti boje Borca iz Banja Luke.

O prvim dojmovima u novoj sredini te ciljevima i ambicijama na Gradskom stadionu Raščić je govorio u kratkom razgovoru za naš portal.

"Dosta igrača poznajem od ranije. Mislim da je okupljen odličan tim, posebno od jučer kada je sa nama Nemanja Bilbija. Nadam se da će i Maletić potpisati, a u tom slučaju bismo na papiru bili izuzetno jaki", kaže Raščić.

Borac dva boda zaostaje za mjestom koje vodi u Evropu narednog ljeta, a Raščić je uvjeren kako se taj zaostatak može nadoknaditi.

"Ništa nedostižno, ali ipa treba ići iz utakmice u utakmicu. Evropa je po meni posve realna. Neuspjeh bi sa ovim timom bio ne izboriti nastup u Evropi", ističe Raščić.

Raščić je do nedavno bio dio velike bh.kolonije u Novom Pazaru, ali se tamo, kaže, nije isplatilo ostati.

"Prošle sezone je sve bilo za deset. Pa i na početku tekuće tokom prvih sedam kola sve je bilo na svom mjestu, ali su onda „zavrnuli pipu“ ii sve je krenulo naopako. Nije mi se ostajalo", zaključio je Raščić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.