ABA liga, 20. kolo

Zvezda korak bliže Igokei, novi poraz Cibone

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras kao gosti ekipu Szolnokija rezultatom 96:83 u susretu 20. kola ABA lige.

Prvo poluvrijeme donijelo je dosta efikasnu košarku. Zvezda je prvu dionicu riješila u svoju korist 21:19, ali je napad mađarskog tima proradio u drugoj četvrtini, koju je domaći tim dobio 30:25, te su na odmor otišli sa tri poena prednosti 49:46.

Neizvjesna košarka viđene je i u trećoj četvrtini. Timovi su se smjenjivali u vodstvu, a u posljednjih deset minuta Zvezda je ušla sa četiri poena prednosti 70:66. Serijom 11:0 Zvezda je otvorila posljednju dionicu, ali Szolnok potom uzvartio sa 10:0. Ipak, potom su oni ponovo stali i Zvezda novo serijom od 11:0 dolazi do odlučujuće prednosti, pa su na kraju došli do pobjede u ovom susretu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Igor Rakočević sa 22 poena, te Boris Savović sa 17 poena. Horvath je u domaćem timu ubacio 13 poena. Ovom pobjedom Zvezda je prišla na samo pobjedu zaostatka za Igokeom, ali naš predstavnik ima i bolji međusobni omjer.

Novi poraz u Draženovom domu doživjela je Cibona, a bolja je bila Budućnost rezultatom 73:60.

Gosti su već nakon prve četvrtine stvorili deset poena prednosti 26:16,  te su tu prednost iskusno čuvali do samog kraja, a na kraju su je i povećali na konačnih plus 13.

Mihailović je sa 23 poena predvodio Budućnost u ovom susretu, dok je kod Cibone Žižić ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.