Manchester City "zagrizao"

Juve prodajom Buffona pravi napad budućnosti

Adnan Beganović

Torinski Juventus poznat je kao klub koji uvijek dobro "odvaga" prije nego što uloži novac u eventualna pojačanja.

Tako nakon nevjerovatne ponude koja je stigla na adresu Juventusa od strane Manchester Citya za Buffona koja iznosi 75 miliona eura, nakon prvobitnog odbijanja prodaje sjajnog golmana, u taboru "stare dame" sve je više zagovornika da ovu ponudu treba prihvatiti i za dobijeni novac osvježiti igrački kadar.

Na meti čelnika Juventusa tako su se našli Benzema, Diego i Schweinsteiger koji bi se pokušali dovesti za dobijeni novac od prodaje Buffona.

Uprava Juventusa želi klub vratiti na "staze stare slave" i znatno pojačati igrački kadar, a ukoliko bi uspjeli u dovođenju nabrojani fudbalera, Juve bi imao sjajan igrački potencijal koji bi dugo godina izazivao strah kod protivničkih ekipa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.