Na Gripama snage odmjerili Split i Široki

Široki nakon produžetka poražen na Gripama

Split je večeras na svom terenu u okviru regionalne ABA lige na svom terenu ugostio našeg predstavnika Široki. Domaćin je slavio 88:83.

Splićani su bolje ušli u ovaj susret, te su imali prednost tokom čitave prve četvrtine. Domaćin je kontrolisao igru i rezultat, te je prvih deset minuta riješio u svoju korist rezultatom 20:15. 

 
Domaćin je u durgoj četvrtini došao i do 13 poena viška. Široki se u završnici prvog poluvremena uspio vratiti, pa je nakon 20 minuta igre rezultat na Gripama bio 38:38.
 
Nastavak je bolje otvorio domaćin, pa je nakon par minuta igre Split vodio 43:38. U posljednjih deset minuta se ipak opet ušlo sa neriješenim rezultatom 58:58. 
 
Naš predstavnik je posljednjih deset minuta otvorio serijom 6:0. Split se uspio vratiti, pa je utakmica otišla u produžetak. U dodatnih pet minuta bolje se snašao domaćin, te je slavio 88:83.
 
Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Vujčić sa 18 poena, dok je za goste 15 postigao Vragović.  
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.