Nije poznata disciplina

Bolt nastupa na Kajmanskim ostrvima

M. Maksimović

Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt nastupit će 8. maja na atletskom mitingu na Kajmanskim ostrvima. Zasad još nije poznato u kojoj će disciplini trčati svjetski rekorder na 100 i 200 metara.

"Do sada još nisam trčao na Kajmanskim ostrvima, ali moj trener Glen Mills mi je rekao puno lijepih stvari o mitingu. Nadam se da će biti sve više ovakvih mitinga na Karibima, jer su karipski sprinteri najbolji na svijetu. Veselim se nastupu na Kajmanskim ostrvima i nadam se da ću potaknuti mlade da se još više bave sportom", kazao je Bolt. Jamajćanski atletičar je ovu sezonu počeo u domaćem Kingstonu, gdje je trčao na 400 metara. 

Trčao je na Camperdown Classicu gdje je potavio u svojoj grupi vrijeme 46.71. Daleko je to od njegovog ličnog rekorda u toj disciplini 45.28 iz 2007. godine, ali Bolt je svejedno bio zadovoljan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.