25. kolo druge Bundeslige

Köln ubjedljiv protiv Paderborna, poraz Union Berlina

Završena su dva susreta 25. kola druge Bundeslige. Cottbus je na svom terenu sa 2:1 savladao Union Berlin dok je Köln sa ubjedljivih 3:0 pobijedio Paderborn.

Cottbus je poveo već nakon 10 minuta igre. Strijelac je bio Adlung. U 37. minuti domaći ostaju sa igračem manje, a isključen je Bittroff. Odgovornost je preuzeo Mattuschka te je sa bijele tačke poravnao na 1:1.

 

Domaći ipak sa igračem manje u drugom poluvremenu dolaze do pobjede. Strijelac je za konačnih 2:1 u 68. minuti bio je Sanogo.

 

Köln je čitavim tokom susreta sa Paderbornom bio bolja ekipa, a poveo je u 29. minuti preko Matuszczyka.

 

U drugom poluvremenu, sudbina Paderborna je zapečaćena sa dva pogotka Ujaha - prvim u 64. i drugim u 83. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.