Talijan na meti Celticsa

Boston Celticsi zainteresovani za Gigija Datomea

Gigi Datome, kapiten rimskog Virtusa koji ove sezone igra odlično naredne bi se mogao preseliti u NBA ligu.

Luigi Datome igra na poziciji krila, a ovo mu je bez ikakve sumnje najbolja sezona u dosadašnjem dijelu karijere. Prosječno postiže 17.8 poena po utakmici, uz 5.8 skokova. Uz to prosjeci su mu odlični. Datome za dva gađa 53.9 %, dok je iza linije za tri poena na 46.1 % u 21 odigranoj utakmici. 

 

Za Datomea su navodno zainteresovana tri kluba, od kojih je jedan i Boston. Talijanu ugovor ističe na kraju sezone i NBA je jedna od najvjerovatnijih opcija. 

 

"Siguran sam da je njegova budućnost NBA. On je odličan šuter i igrač. Nekoliko ekipa u NBA ligi treba igrača kao što je Gigi," rekao je za Datomea njegov suigrač iz Virtusa, Amerikanac Jordan Taylor. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.