Bundesliga, 26. kolo

Visoka pobjeda Borussije, porazi Schalkea i HSV-a

Edmir Škorić

Pet susreta 26. kola njemačke Bundeslige završeno je danas. Najubjedljiviji bili su nogometaši Borussije Dortmund.

Borussia je u Dortmundu s 5:1 savladala Freiburg, koji je poveo golom Schmida u 28. minuti. Borussia je do kraja postigla četiri pogotka, a po dva Sahin i Lewandowski, te jedan Bittencourt (asistencija sjajnog Lewandowskog). Bh. reprezentativac Mensur Mujdža nije ulazio s klupe kod gostiju.

 

Nakon eliminacije iz Lige prvaka, Schalke je gostova kod Nurnberga, te je poražen s 2:0. Feulner je u 31. minuti doveo domaće u vodstvo, a Esswein je dvadesetak minuta prije kraja osigurao trijumf svojoj momčadi.

 

Neočekivano je 16-plasirani Augsburg slavio u Hamburgu protiv domaće momčadi, koja se bori za plasman u Evropu.  Callsen-Bracker je u osmoj minuti postigao jedini gol na utakmici, a domaćinu je otežao Beister, koji je dobio direktan crveni karton deset minuta prije kraja.

 

Naš Sejad Salihović nije ni danas igrao za Hoffeheim, koji je uspio remizirati s Mainzom (0:0). Posljednjeplasirani Furth nadomak je "cvajte", no tračak nade dobio je nakon gostovanja u Bremenu i osvajanja boda protiv Werdera. Dvostruki strijelac za domaće bio je Hunt, a oba puta je pogađa s bijel tačke. Za Furth u pogađali Furstner i Petsos, u 56. i 62. minuti.

 

 

Bundesliga, 26. kolo:

Werder - Gr. Furth 2:2 (Hunt 47 - penal, 70 - penal/ Furstner 56, Petsos 62)

Borussia D. - Freiburg 5:1 (Lewandowski 41, 55, Sahin 44, 72, Bittencourt 78/ Schmid 28)

HSV - Augsburg 0:1 (Callsen-Bracker 8)

Hoffenheim - Mainz 0:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nurnberg - Schalke 2:0 (Feulner 31, Esswein 69)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.