Reprezentativac BiH branio svih 90 minuta

Fejzićev Aalen izvukao bod, trijumf Kaiserslauterna

Danas su na rasporedu bila tri susreta njemačke 2. Bundeslige. Do važnog trijumfa u borbi za promociju stigao je Kaiserslautern. 

Aalen našeg Jasmina Fejzića ugostio je Sandhausen. Domaćin je do vodstva stigao u 30. minuti susreta, a strijelac je bio Lechleiter. Gosti do izjednačenja dolaze u 70. minuti susreta, a strijelac je Wooten. U 82. minuti gosti dolaze do vodstva, a strijelac je Makela. Domaćin je do boda stigao u 90. minuti susreta, a strijelac je bio Abe.

 

Kaiserslautern je dočekao Ingolstadt. Domaćin je do prednosti stigao u 42. minuti, a strijelac je nakon jedanaesterca bio Bunjaku. Isti igrač je pogodio mrežu gostiju i u 71. minuti susreta. Treći gol za domaću ekipu postigao je Idrissou u 87. minuti susreta. 

 

Aue je u ovom kolu gostovao Regensburgu. Gosti su prvi stigli do pogotka, a precizan je u 12. minuti bio Schlitte. Nije radost gostiju dugo trajala, domaćin je izjednačio golom Kokea u 25. minuti susreta. 

 

Njemačka, 2. Bundesliga, 26. kolo: 

Aalen - Sandhausen 2:2 (Lechleiter 30, Abe 90/Wooten 70, Makela 82)

Kaiserslautern - Ingolstadt 3:0 (Bunjaku-pen 42, 71, Idrissou 87)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Regensburg - Aue 1:1 (Koke 25/Schlitte 12)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.