Katastrofalni rezultati milanske Olimpije

Scariolo ima sedam dana da sačuva svoj posao

Trener milanske Olimpije, Sergio Scariolo ima sedam dana da sačuva svoj posao u talijanskom klubu. 

Rezultati Milana ove sezone su daleko ispod očekivanih, a posljednja dva poraza na domaćem parketu prelila su čašu. Olimpija je poražena od Cremone i Montegranara, a nakon posljednjeg poraza navijači su tražili ostavku Scariola. 

 

Iako je pružao Scariolu bezrezervnu podršku Livio Proli izgubio je strpljenje. Proli je postavio uslov Scariolu da dođe do trijumfa u narednom kolu protiv Sassarija. Prvi kandidat da zamijeni Scariola na klupi milanske ekipe je Saša Đorđević. Kao ostali kandidati spominju se Neven Spahija i Simone Pianigiani. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.