Ćirina ekipa ponovo u teškoj poziciji

Hajduk bolji od posrnulog Zagreba

A. Haznadarević

U susretu 25. kola HNL-a, Hajduk je savladao ekipu Zagreba rezultatom 3:2.

Bio je ovo ujedno treći poraz ekipe Miroslava Blaževića, koja je ponovo došla u jako tešku poziciju, te će do samog kraja sezone voditi žestoku borbu za opstanak.

 

Splićani su furiozno krenuli pa već nakon 12 minuta igre dolaze do vodstva od 2:0, prvo je pogodio Maloca iz penala u 6., da bi Caktaš udvostručio rezultat šest minuta kasnije.

 

U nastavku Zagreb poravnava. Prvo smanjuje zaostatak preko Šovšića iz penala u 58., da bi 2:2 postavio Jurendić u 66. minutu. Dva minuta kasnije Vuković pogađa za 3:2, te tako donosi pobjedu Hajduku.

 

Kao i obično, bh. reprezentativac Avdija Vršajević se i ovoga puta našao u udarnom sastavu Hajduka.

 

Potražite više informacija na temu HNL:

HNL, 25. kolo

Hajduk Split - NK Zagreb 3:2 (Maloca 6, Caktaš 12, Vuković 68 / Šovšić 58, Jurendić 66)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.