Fudbaler Zrinjskog pred duel sa Željezničarom

Đurić: Za nešto više moramo zaigrati bolje

Zrinjski potresa velika rezultatska kriza. Plemići su poraženi na posljednja četiri meča od čega čak tri puta na domaćem terenu, u dva navrata od ekipa sa začelja. 

Posljednji udarac u nizu nanijela je neugodna Zvijezda, pa je gostovanje na Grbavici došlo u izuzetno nezahvalnom trenutku. Otežavajuća okolnost za Branka Karačića je i ritam srijeda – subota koji je za Zrinjski aktualan još od reprezentativne pauze.

 

"Rezultati koje smo ostvarili u posljednje vrijeme nikoga ne raduju. Pokušat ćemo u ovim predstojećim utakmicama ipak opraviti utisak i vratiti se na pobjednički kolsijek," kaže povratnik u redove Zrinjskog, Velibor Đurić.

 

Zrinjski je posustao u borbi za Evropu. Deveta pozicija razočaravajuća je za sve najvijače ovog kluba. Đurić ipak i dalje vjeruje da će se u narednim kolima uhvatiti priključak.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Raspored nam je povoljan, ali za nešto više moramo zaigrati bolje. Valjda će nas i ovi pehovi sa povredama i kartonima zaobići. Željezničar je prva prilika za vađenje. Neće biti lako, nedavno su nas pobijedili na našem stadionu, ali sportski je nadati se i vjerovati u dobar rezultat. Sve osim poraza bilo bi dobro za nas," dodao je Đurić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.