Real poražen u Istanbulu

Častan oproštaj Galatasaraya od Lige prvaka

Midhat Šljivak

Fudbaleri Galatasraya savladali su večeras u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka ekipu Real Madrida sa 3:2, ali su na njihovu veliku žalost ispali zbog poraza od 3:0 iz prve utakmice.


Iako se očekivao veliki pritisak Galatasaraya na početku susreta, to se nije dogodilo. Real je igrao dosta mirno, a dobra igra im se isplatila u osmoj minuti. Ozil je proigrao Khediru, koji je ubacio loptu u peterac, gdje se našo Cristiano Ronaldo, te je Portugalac matirao Musleru bez većih problema za vodstvo Kraljeva od 1:0.

Već u narednom napadu Ronaldo je ponovo imao dobar pokušaj, ali je Muslera ovaj put bio siguran. U 26. minuti Gonzalo Higuain se napai sam pred Muslerom, ali je golman Galate fantastičnom intervencijom spasio svoj gol. Galata je na odmor otišla praktički bez prave šanse.

U nastavku smo gledali odličan susret. Ronaldo je prvi prijetio, ali je pormašio veliku priliku u 57. minuti da poveća vodstvo Reala. Već u narednom napadu na drugoj strani Galata je izjednačila. Sneijder je dodao kratko loptu do Emmanuela Ebouea, koji sjajnim golom pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Pet minuta kasnije velika prilika za Galatu. Wesley Sneijder se našao prektički sam pred Lopezom, ali je iz odlične situacije šutirao pored gola. Sneijder se za promašaj iskupio u 71. minuti. Završio je Holanđanin odličnu akciju svog tima za vodstvo Galate od 2:1.

Već u narednom napadu novi gol u mreži Reala. Amrabat je uposlio Didiera Drogbu koji fantastično petom pogađa za prednost od 3:1 i buđenje nade za Galatu. Ipak, do kraja nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Reala, koji ije preko Ronalda u 92. minuti smanjio na konačnih 3:2, te ide u polufinale najelitnijeg fudbalskog takmičenja.

 


GAL 0-1 RMA by Samu30000
GAL 1-1 RMA by Samu30000
GAL 2-1 RMA by Samu30000
Gal 3-1 RMA by Samu30000
GAL 3-2 RMA by Samu30000

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.