Rummenigge: Barcelona je najveći favorit za osvajanje LP

O. Lekić

Direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge  rekao je nakon žrijeba za nogometnu Ligu prvaka da je uzbuđen što će se njegov tim sastati s Barcelonom u polufinalu tog takmičenja.

Bayern će 23. aprila dočekati na "Alianz areni" Barselonu u prvom meču polufinala, dok će u Španiji gostovati nedjelju dana kasnije.

"Veoma sam uzubuđen što ćemo igrati protiv najboljeg tima u Evropi. Barcelona je za mene pravi reper kvaliteta. Oni su u posljednjih nekoliko godina najviše puta osvajala ovo takmičenje", rekao je Rummenigge.

On je dodao da igranje na domaćem terenu u prvom meču polufinala predstavlja prednost, kao i da Barcelona za njega predstavlja glavnog favorita za osvajanje Lige prvaka.

"Mislim da to što igramo kod kuće u prvom meču predstavlja malu prednost za nas, uprkos popularnom vjerovanju da je to mana. Videli smo to protiv Juventusa u četvrtfinalu. Svi su pričali da je to veoma loše po nas, ali mi smo odigrali odličnu utakmicu na svom terenu, pa smo rasterećeni mogli da otputujemo u Italiju. I dalje osjećam da je Barcelona glavni favorit za osvajanje Lige prvaka, imaju sjajan potencijal u napadu", rekao je predsjednik Bavaraca.

U drugom polufinalnom meču sastaće se Borussija iz Dortmunda i Real Madrid.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.