Iako je CR sam kreirao pobjedu Madriđana

Alonso: Ronaldo je bitan, ali je i forma ekipe dobra

A. Haznadarević

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo postigao je dva gola u pobjedi Real Madrida protiv Athletic Bilbaa (3:0), te asistirao Gonzalu Higuainu kod trećeg pogotka. 

Nakon susreta medijima se obratio Realov veznjak Xabi Alonso koji je izjavio da je Ronaldo izuzetno bitna karika u ekipi, ali da Realova igra nije postala ovisna o njemu, prenosi Goal.com.

 

"On želi igrati u svakoj utakmici i postiže mnogo golova. Bitan je igrač, ali forma cijele ekipe je na zadovoljavajućem nivou. To je dobro jer nas očekuju odlučujuće utakmice u sezoni", kazao je Alonso.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Pobjedom protiv Bilbaa Real je na drugom mjestu španskog prvenstva zadržao tri boda prednosti ispred gradskog rivala Atletica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.