Eriksen odabrao engleskog velikana?

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih mladih fudbalera Evrope Ajaxov Christian Eriksen novi je igrač engleskog Liverpoola.

Barem tako tvrde engleski mediji, koji su danas donijeli informaciju kako je pored mnogobrojnih ponuda, mladi 21-godišnji Danac odabrao dres slavnog Loverpoola. Navodno je Liverpool osigurao Eriksonove usluge za sumu od 12,4 miliona eura, a veliku ulogu u njegovoj odluci da izabere Redse imao je i njegov sunarodnjak iz Redsa Daniel Agger.

Potvrdu o interesu Liverpoola dao je i tehnički direktor Ajaxa Marc Overmars, ali je odbio da kaže da li je transfer već gotova stvar.

Eriksen je ove sezone u dresu Ajaxa odigrao 49 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao 12 golova uz 21 asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti