Poraz bordo tima

Rezervista Kordić s dva gola srušio Sarajevo na Pecari

E. Škorić

U derbiju 23. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki je pred svojim navijačima savladao Sarajevo s 2:1.

Iako je Sarajevo prvo stiglo u vodstvo na Pecari, Širokobriježani su na kraju slavili veliku pobjedu i to zaslugama rezerviste Krešimira Kordića, koji je u igru ušao u završnici prvog dijela.
 
Gosti su na otvaranju utakmice imali više loptu u svojim nogama, no domaći sastav je bio opasniji i konkretniji. U šestoj minuti Wagner je imao stopostotnu priliku, no njegov udarac je odbranio Bandović. Zatim je Ješe iz dobre pozicije pucao pored Bandovićeve desne stative.
 
U 16. minuit Marić je pokušao iskosa, no nije bio precizan. U 23. minuti Tadejević u posljednji čas izbija loptu ispred Roskama, koji je krenuo sam prema Bandoviću. U 29. minuti Sarajevo dolazi do vodstva. Melunović sjajno proigrava Suljića, koji bježi odbrani Širokog i matira Bilobrka.
 
Wagner je u 34. minuti uposlio Marića, koji je savladao Bandovića, no Dupovac je izbacio loptu sa same gol-linije. Pet minuta prije odlaska na odmor Wagner je ostao sam, ali šutira pored gola s desetak metara. U 42. minuti Šilića mijenja Kordić i to je bio potez utakmice.
 
Na samom početku drugog dijela Bertoša i Ivanković su nakon sjajne akcije kombinirali, na kraju ubačaj za Kordića, a ovaj Bandovića šalje po loptu iza svojih leđa. Roskam je u 49. minuti dobro šutirao, Bandović je odbranio.
 
Široki je do preokreta stigao u 53. minuti. Bandović je katastrofalno ispucao loptu, ona došla do Kordića, koji je s 20-ak metara opalio prema golu i pogodio. Bandović je još u nekoliko navrata spašavao gol gostiju iz Sarajeva. 
 
Najbolju šansu u nastavku gosti su propustili u 80. minuti. Hadžić se našao pred golom Bilobrka i sa šest-sedam metara šutirao, a Bilobrk sjajno odbranio. U 84. minuti Suljić je povukao kontru, Todorović je izašao sam na gol i šutirao pored Bilobrkove stative.

Do kraja utakmice jalovi napadi Sarajeva, Široki je stigao do važne pobjede, a ovaj poraz bordo tima ostavio je Željezničar na +7. 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.