HNL, 28. kolo

Slaven i Hajduk u Koprivnici odigrali neriješeno

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 28. kola HNL-a Slaven i Hajduk podijelili su bodove u Koprivnici, odigravši 1:1.

Hajduk pretendira na Evropu, dok Slaven u domaćem prvenstvu nema prevelikih ambicija. No, uspjeli su Koprivničani pogoršati Splićanima situaciju, te osvojiti jedan bod u današnjem susretu.

 

Mateas Delić je u 24. minuti doveo Slaven u vodstvo od 1:0, a s tim se rezultatom otišlo i na odmor. Hajduk je na otvaranju drugog dijela uspio da izjednači preko Jeana Kouassija. 

 

Do kraja se rezultat više nije mijenjao i završeno je rezultatom 1:1. Hajduk sada ima 48 bodova, koliko i manji gradski rival Split. Bod više ima Lokomotiva na drugom mjestu, dok je Dinamo ubjedljivo prvi sa 64 boda.

 

HNL, 28. kolo:

Potražite više informacija na temu HNL:

Slaven - Hajduk 1:1  (Delić 24/ Kouassi 47)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.