Zbog divljanja BBB

Dinamo kažnjen sa 200.000 eura!

Disciplinska komisija UEFA kaznila je zagrebački Dinamo sa 200.000 eura. Kazna se odnosi na utakmice sa Spartakom i Udineseom, a razlog je jasan - divljanje navijača i upotreba pirotehničkih sredstava.

- Šokirani smo i zaprepašteni visinom novčane kazne. Koliko ja znam, nikada ni jedan klub nije za slične incidente kažnjen tako drastičnom financijskom kaznom. Ali, ona pokazuje da smo došli do kraja i da smo svi iznimno zabrinuti za sve ono što će se događati u budućnosti - kazao je za Sportske novosti direktor Dinama Damir Vrbanović.

Inače, kazna od 200.000 eura odnosi se na utakmicu sa Spartakom koja je odigrana u Maksimiru i za koju kazna iznosi 50.000 eura, te na ogled u Udinama kad je utakmica zbog bakljade BBB-a bila prekinuta 10 minuta.

Dinamo odmah mora platiti 100.000 eura, a ostalih 50.000 eura će platiti samo u slučaju ako se u sljedeće tri godine ponovi kakav incident. Dakle tih 50.000 eura zapravo je uslovna kazna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.