Kraljevi kroz historiju:

Real Madrid se zna vratiti iz teških situacija

Ekipa Real Madrida pretrpila je sinoć težak poraz u Dortmundu od domaće Borussije. Rezultat je na kraju glasio 4:1 za domaće, a Kraljeve očekuje težak posao u uzvratnom susretu.

Ipak, Madriđani su kroz historiju iz ovako teških situacija znali izaći kao pobjednici.
 
U sezoni 1975/1976, u tadašnjem Kupu prvaka, Real je u prvom susretu izgubio sa 4:1 od Derby Countyja, a u uzvratu u Madridu je slavio sa 5:1 te je izvorio prolaz dalje. Santillana je postigao dva gola.



Na koljenima je nakon revanš susreta sa Madriđanima bio i škotski velikan, Celtic. U sezoni 1979/1980 Celtic je slavio sa 2:0 u prvom susretu, a u uzvratu je pretrpio poraz od 3:0 što je Kraljeve odvelo dalje.



U Kupu UEFA, Kraljevi su poraženi sa 3:0 od belgijskog Anderlechta. U revanšu je mašinerija ovog kluba proradila te su Belgijanci ispraćeni sa šest golova u svojoj mreži. Postigli su samo jedan.



Ono što posebno raduje navijače Madriđana je da se njihov tim uspješno vraćao i protiv njemačkih ekipa. Borussija Monchengladbach je 1985. godine na svom terenu slavila sa 5:1, ali je u susretu na Santiago Bernabeuu poražena sa 4:0 golovima Valdana i Santillana te se morala oprostilti od Kupa UEFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.