Legendarni golman i dalje grije klupu

Casillas objasnio "dvije vrste odnosa" sa Mourinhom

A. Haznadarević

Legendarni golman Real Madrida Iker Casillas, koji je još od 1999. godine nezamijenjiv na golu Real Madrida, ali i reprezentacije Španije koja je svjetski i evropski prvak, posljednjih mjeseci prolazi kroz najteži period u svojoj karijeri.

Zbog nesuglasica sa trenerom Joseom Mourinhom, Casillas je prvo poslan na klupu, a u par mečeva ga je mijenjao Adan. Nakon toga, sreća je u potpunosti okrenula leđa iskusnom čuvaru mreže kada je slomio prst, a Mourinho je morao potražiti novog golmana.
 
Sada je Diego Lopez u potpunosti potisnuo Ikera, budući da ga Mourinho nije želio sklanjati iz početnog sastava, vjerovatno prvenstveno zbog narušenih odnosa sa Casillasom, ali i zbog dobrih partija koje pruža Lopez.
 
"Mourinho nije hladan, on je iskren, rekao je istinu. Na profesionalnom nivou mi jako poštujemo jedan drugog, kada je riječ o fudbalu. Privatno imamo mnogo drugačiji odnos. Xabi Alonso je to već ranije objasnio. Mi imamo jedan odnos poslovni, a jedan drugačiji lični. Međutim, i treneru i meni je na prvom mjestu klub", objasnio je Casillas.
 
Osvrnuo se Casillas i na bolni poraz od Borussije Dortmund, kazavši da ipak još uvijek ništa nije gotovo:
 
"Borussija je odigrala odličan meč. Igrali su jako dobro i moram priznati da su bili bolji u prvom duelu. Rezultat za nas nije dobar, međutim ostao je još jedan meč da se odigra sa 90 minuta igre, gdje trebamo pokušati nadoknaditi izgubljeno".
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.