Bavarci zaradili nevjerovatnu sumu novca u prvom dijelu LP

Zarada u Ligi prvaka

Bayern već zaradio 21 milion eura

Fudbaleri minhenskog Bayerna nakon uspješnog plasmana u osminu finala Lige prvaka na korak su premaše dosadašnju najveću zaradu u elitnom evropskom takmičenju.

Naime, s obzirom na eliminaciju Schalkea 04 i Werdera, Bayernu će pripasti dodatne premije iz takozvanog “Marketpula”, fonda koji se određuje od zemlje do zemlje u zavisnosti od visine TV premija.

Kako je njemačko tržište izdašno i veoma bogati, Bavarci neće morati dijeliti novac sa ekipama iz Bundeslige pa su već inkasirali skoro 21 milion eura.
Kada se uračunaju nagrade za plasman u Ligu prvaka, premije za svaki bod i  plasman u 1/8 finala onda bi Bayern mogao zaraditi više od 42.9 miliona eura koliko je pripalo Manchester Unitedu prošle godine kada je osvojio naslov prvaka Evrope u Moskvi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.