Brazilac dolazi na Etihad

Fernandinho iz Shakhtara u Manchester City

Građani su već počeli da stvaraju tim za narednu sezonu. Prema tvrdnjama talijanskog Sky Sporta Brazilac Fernandinho je potpisao za City. 

Fernandinho igra na poziciji iza dva napadača, a navodno je u redove Cityja došao za 23 miliona funti. U Shakhataru igra od 2005. godine, a važi za igrača koji ima fantastičan pregled igre, kontorolu lopte i impresivnu tehniku. 
 
Brazilac je sa Ukrajincima osvojio pregršt trofeja u domaćim takmičenjima, a 2009. godine bio je i osvajač UEFA kupa. Ipak sada je došlo vrijeme da Fernandinho promijeni sredinu, a veći izazov od Premiershipa teško da može imati. 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.