Trener Širokog želi dobar rezultat

Musa: Idemo u Gabelu po dobar rezultat

Slaven Musa najavio je uoči prvog finalnog meča Kupa BiH da bi bio zadovoljan i remijem uz postignuti gol, a nakon devedeset minuta na manjem sarajevskom stadionu imao je razloga za zadovoljstvo.

Široki Brijeg izborio je obećavajućih 1:1 uoči uzvrata na Pecari. U Međuvremenu će Širokobriježani na gostovanje u komšijsku Gabelu, te će za sedam dana u derbiju kola ugostiti Borac.

"Idemo u Gabelu po dobar rezultat. Znamo da domaćinu gori pod nogama, ali vjerujem da moj oslabljeni tim ipak može do povoljnog rezultata. Rasterećeni smo, imperativ ne postoji i upravo tu vidim našu priliku", kaže Musa koji je na prva tri kola tekuće sezone sa klupe predvodio GOŠK.

Zdrvastveni bilten uoči ovog gostovanja nešto je povoljniji u odnosu na minuli meč na Grbavici.

"U četvrtak je Ljubić trenirao normalnim intezitetom tako da je moguće da bude u konkurenciji je za nastup protiv GOŠK-a. Serdarušić još nije zdrav, a novi problem je i povreda Ćorića koji je napustio sinoćnji trening nakon što je izvrnuo zglob. Vidjet ćemo na večerašnjem treningu u kakvom je stanju i hoće li moći igrati u Gabeli", dodao je Musa.

Uz Serdarušića, Damira Džidića i Šilića, u konkurenciji za Gabelu možda neće biti ni Ivica Džidić zbog prehlade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.