HNL

Dinamo u derbiju bolji od Lokomotive, Zakarić asistirao

Midhat Šljivak

U derbi susretu 32. kola Prve hrvatske nogometne lige Dinamo je večeras na Maksimiru kao gost savladao Lokomotivu rezultatom 2:1.

Filijala Modrih je u ovaj susret ušla bez imalo respekta, a u trećoj minuti su Lokosi stigli do vodstva. Sjajno je mladi bh. reprezentativac Goran Zakarić ubacio iz slobodnog udarca, a Ante Puljić je zatresao mrežu Dinamovog golmana Kelave zavodstvo od 1:0.

Potom je krenula dominacija Dinama, ali do gola u prvih 45 minuta nisu mogli. Najbolju priliku je imao Said Husejinović u 25. minuti, ali je Picak odbranio njegov veoma dobar volej, pa se na odomor otišlo vodstvom Lokomotive od 1:0.

U nastavku je Dinamo došao do preokreta. Nakon nekoliko dobrih pokušaja u 70. minuti Sammir je uposlio Pamića koji udarcem sa preko 20 metara pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1. Do pobjede je Dinamo stigao u 83. minuti. Sjajnim golom je Modrima tri boda donio Sammir za nova tri boda Dinamo.

Said Husejinović je odigrao svih 90. minuta za Dinamo, kao i Goran Zakarić za Lokomotivu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.