David Haye

Stariji Klitschko pronašao protivnika

Vitali brani naslov protiv Hayea

M. Maksimović

Vitali Klitschko se nakon četiri godine pauze vratio u ring pobjedom protiv Petera Samuela u Berlinu, a svoj pojas svjetskog prvaka u WBC verziji. će braniti protiv Britanca Davida Hayea.

Borba je najavljena za juni 2009. godine, a mjesto radnje bi trebala londonska O2 Arena. Vitali je prvu titulu apsolutnog prvaka svijeta po WBO verziji osvojio 1999. godine. Pet godina kasnije postao je prvak po WBC verziji, a 2005. godine je izgubio naslov nakon poraza od Lennoxa Lewisa.  Upravo je protiv Petera Samuela Vitali Klitschko vratio pojas svjetskog prvaka po WBC verziji.

Britanac je trenutačno apsolutni svjetski prvak u u poluteške kategorije u verziji WBC, a prošloga mjeseca se okušao u teškoj kategoriji kada je pobijedio Amerikanca Montea Barretta. Prije toga je u poluteškoj kategoriji savladao Enza Maccarinellia osvojivši naslov svjetskog prvaka u tri verzije WBC, WBA, WBO.

- Ne biram protivnike. Svjestan sam da ću se suočiti s najopasnijim bokserom današnjice - rekao je Haye. Haye je do sada imao 23 borbe, od čega je 22 puta ring napustio uzdignutih ruka, dok je Vitali Klitschko ostvario 36 pobjeda u 38 borbi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.