Hendikep za Borussiju

Götze propušta subotnje finale Lige prvaka

Edmir Škorić

Mario Götze, njemački reprezentativac, propustit će subotnje finale Lige prvaka između svog trenutnog (ubrzo bivšeg) i budućeg kluba.

Götze je povrijedio zadnju ložu lijeve noge u uzvratu polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida. Iako su svi vjerovali da će se oporaviti, 20-godišnjak ipak neće zaigrati na londonskom Wembleyju.

Veliki je to hendikep za Dortmunđane, koji će pokušati osvojiti naslov evropskog prvaka protiv Bayerna, novog njemačkog prvaka.

"Finale je bio moj cilj i posljednjih sam sedmica naporno radio kako bih bio spreman. Neopisivo mi je žao što neću moći pomoći ekipi u ovoj utakmici", izjavio je Götze, koji će svejedno boraviti u subotu na Wembleyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.