Splićani osvojili Kup

Hajduku trofej nakon tri godine suše

Edmir Škorić

Nogometaši Hajduka osvojili su Hrvatski kup nakon što su u drugoj utakmici finala odigrali 3:3 s Lokomotivom i zadržali 2:1 vodstvo iz prve utakmice s Poljuda.

Splićani su na Poljudu slavili s 2:1, a na Maksimiru su pred oko 8.000 gledatelja odigrali 3:3 te osvojili Kup.

Nije dobro krenulo po goste, jer je Šitum već u devetoj minuti zabio za 1:0. Izjednačio je Hajduk u završnici prvog dijela pogotkom Vukovića, da bi u 51¸. minuti Tino-Sven Sušić zabio za vodstvo gostiju.

Kramarić je dvadesetak minuta prije kraja vratio Lokose u igru, ali samo dvije minute kasnije zabija Stojanović za 2:3 i veliko slavlje Hajduka. Uspjela je Lokomotiva preko Bručića u drugoj minuti nadoknade izjednačiti, no ostalo je na tome.

Za Hajduk je ovo prvi trofej nakon tri godine i šesti u Kupu Hrvatske. 

Potražite više informacija na temu HNL:

Hrvatski kup, finale:

Lokomotiva - Hajduk 3:3 (Situm 9, Kramarić 71, Bručić 92/ Vuković 45, Sušić 52, Stojanović 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.