Poljak ostaje u reliju i na simulatoru

Kubica: Možda se jednog dana vratim u Formulu 1

M. Maksimović

Kako vrijeme prolazi, Robert Kubica je sve dalje od povratka u Formulu 1 i čini se kako je i on sam toga svjestan.

Poljak se okrenuo nastupima u reli prvenstvima, jer vožnja tih automobila ne predstavlja preveliki problem za desnu ruku koja nakon teške nesreće ima smanjenju pokretljivost.

''Voziti bolid Formule 1 ne predstavlja tako veliki problem, ali teško da bih mogao odvoziti cijelu utrku ili više njih na svim stazama. Nažalost, to u ovom trenutku nije moguće. Moj napredak je vidljiv kako u reli utrkama tako i na simulatoru, međutim ipak problem predstavlja taj mali prostor u kokpitu bolida. Možda se nekada bolidi prošire. Pitanje je koliko vremena će mi još biti potrebno za oporavak, možda jednog dana budem opet vozio Formulu 1,'' rekao je Kubica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.