Mlada zvijezda madridskog kluba

Morata: Ostajem u Realu, uvjeravao sam i Isca da dođe

Edmir Škorić

Mladi napadač Alvaro Morata (20) briljira na Evropkom prvenstvu za igrače u uzrastu do 21 godine. Najbolji je strijelac jučer okončanog natjecanja sa četiri pogotka.

Morata se proslavio u dresu Španije na Euru U21 u Izraelu, te je potvrdio kako će ostati u Real Madridu. Telefonski je razgovarao s predsjednikom Kraljeva Florentinom Perezom nakon pobjede nad Italijom u finalu.

"Nazvao sam predsjednika i rekao mi je da ću ostati u Realu sljedeće sezone. On je jako sretan zbog mene", rekao je Morata za Cadena SER, dodavši:

"Španija je došla u Izraelu kao momčad i to je razlog zašto smo prvaci. Sretan sam, ali to je uspjeh momčadi kao kolektiva". 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Priznao je kako je nagovarao Isca, nogometaša Malage, da pređe na Santiago Bernabeu. Isca, osim Reala, želi i Manchester City.

"Pokušavao sam uvjeriti Isca da dođe kod nas. Izgleda da je Thiago (Alcantara) dobio ponude, ali dovoljno je važan za Barcelonu da bi ga pustila".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.