U Dortmundu razmišljaju o Pjaniću

Sušić i Salihamidžić preporučili Pjanića Dortmundu

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić, nalazi se na meti mnogobrojnih evropskih klubova, a kako stvari stoje najviše interesa pokazuje ekipa Borussije iz Dortmunda.

Borussija je ostala bez Marija Goetzea, koji je prešao u Bayern, a ekipa iz Dortmunda traga za njegovom zamjenom. Sve se više u njemačkim medijima spominje dolazak fudbalera Rome i reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Asistent Jurgena Kloppa, Željko Buvač, raspitivao se za Pjanića kod selektora Safeta Sušića, ali i kod legende bh. nogometa Hasana Salihamidižića, te je dobio i od njih preporuku da bi angažovanje Pjanića bio dobar potez za evropskog i njemačkog viceprvaka.

Ipak, Pjanić još uvijek ima ugovor sa Romom do ljeta 2015. godine, ali su u Rimu spremni prodati našeg reprezentativca ukoliko stigne dobra ponuda na njihovu adresu. Postavljena cijena za našeg reprezentativca iznosi 14 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.