Trener Širokog Brijega o žrijebu

Musa: Moja želja je bio Videoton, ali ni ovako nije loše

Široki Brijeg će za plasman u treće pretkolo Lige evrope morati eliminisati boljeg iz duela kazahstanskog Irtisa i bugarskog Levskog iz Sofije. 

Trener Slaven Musa zadovoljan je mogućim protivnicima.

"Koga god da smo izvukli vjerovatno bi bio favorit u duelima protiv nas. Moja želja je bio na neki način Videoton. Mađarska je blizu, a mislim da bismo se sa njima mogli i nositi bez većih problema. Ipak, ni ovako nije loše. Prednost nam je što ćemo imati priliku gledati njihov međusobni duel u dva navrata i tako i jedne i druge podobro upoznati, dok ćemo mi njima vjerovatno ostati nepoznanica,“ kaže Musa, te dodaje:

„Mislim da su šanse Kazahstanaca u dvomeču sa Levskim minimalne odnosno da ćemo vrlo vjerovatno putovati u Bugarsku. Levski je uz CSKA godinama najbolji bugarski klub, i po svemu će imati ulogu favorita u slučaju da se međusobno sastanemo. Volio bih s jedne strane da prođu Kazahstanci jer bismo lakše do trećeg pretkola, ali i igrati sa Levskim ima svoje prednosti. Organizacija puta u Kazahstan bila bi ogroman posao za sve u klubu, dok do Sofije možemo i autobusom. Osim toga, u slučaju da izbacimo Levski mogli bismo uzeti njihov koficient i u trećem pretkolu dobiti laganijeg protivnika. Maksimalno ćemo se pripremiti i fizički i taktički kako bismo odgovorili evropskom zadatku na pravi način“, rekao je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.