Šokota na čekanju

Igrači napuštaju Dinamo

Mikić odlazi u Japan

Eldar Ganibegović

Igrački kadar zagrebačkog Dinama počinje se lagano osipati. Prvi na spisku koji napušta Dinamo je Mihael Mikić, koji će karijeru nastaviti u japanskoj Hiroshimi, a odmah nakon njega "Modri" bi mogli ostati i bez Tomislava Šokote, koji jke također najavio odlazak.

Mikić je imao dosta ponuda i iz Evrope, kao naprimjer Red Bull Salzburg, ali se ipak odlučio otići na Daleki istok.

"Dobio sam priliku za rješavanje egzistencije. U Dinamu su bili korektni, shvatili su moju situaciju i nisu mi stvarali probleme", kratko je prokomentarisao Mikić.

Još jedan od igrača koji napuštaju Maksimir je i Tomo Šokota, koji već nekoliko dana vrši pregovore sa Dinamom.

"Sa sadašnjim klubom nisam još ništa govorio. Velika je mogućnost da napustim Dinamo, ali o tome neću još ništa govoriti. dok ne završim sa Upravom Dinama", kazao je Šokota.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.