Odigran susret Superkupa Hrvatske

Dinamo nakon jedanaesteraca do trofeja, Vršajeviću 90 minuta

Danas je na rasporedu bio susret Superkupa Hrvatske između Dinama i Hajduka. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a nakon jedanaesteraca trofej je osvojio Dinamo. 

Prvih deset minuta susreta na Maksimiru proteklo je bez većih prilika na obje strane. U 16. minuti velika prilika za Hajduk, ali je novi golman Dinama Miglore sjajno odbranio udarac Pašalića.

Na polovini igre u prvom poluvremenu mreže su i dalje mirovale, a igralo se većinom na srednini terena. U 29. minuti susreta Dinamo je zaprijetio preko Soudanija, ali je ostalo bez golova. 

Dinamo je do vodstva stigao u 34. minuti susreta, a mrežu Kalinića zatresao je Duje Čop. Veliku priliku u 43. minuti susreta imao je Dinamo. Pokušao je Fernandes, ali je odlično intervenisao Kalinić. Prvih 45 minuta završeno je rezultatom 1:0 za Dinamo. 

Prvu veliku priliku u drugom poluvremenu imao je Dinamo, ali je udarac Soudanija bio neprecizan u 58. minuti susreta. Naš internacionalac Said Husejinović napustio je ekipu Dinama u 68. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu HNL:

U 75. minuti susreta penal za goste iz Splita. Loptu je namjestio Caktaš i pogodio mrežu Dinama. Nakon 90. minta igre pobjednika nije bilo, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević odigrao je 90 minuta.

Nakon jedanaesteraca pobjedu je odnijela momčad Dinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.