Hrvati pokušavaju "ukrasti" Branimira Hrgotu

Zašto rođeni Zeničanin ne bi zaigrao za BiH?

Edmir Škorić

Mladi švedski napadač Branimir Hrgota (20) trenutno nastupa u Borussiji Moenchengladbach.

Hrgota je postao zanimljiv njemačkim medijima nakon sjajnih igara u dresu Borussije ovog ljeta u pripremnim utakmicama. Čini se da ga čeka blistava karijera, a smiješi mu se standardno mjesto u vrhu napada njemačkog kluba sljedeće sezone.

Riječ je o igraču koji je nastupao za mlađe selekcije Švedske, a koji još uvijek može da bira za koju reprezentaciju da igra. Osim Švedske, u opticaju su i Hrvatska, te BiH. 

Momak je rođen u Zenici i prema tome nije izgubljen za dres naše reprezentacije. Zanimljivo je kako ga hrvatski mediji svojataju i pozivaju selektora Igora Štimca da ga uvrsti u reprezentaciju. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se i u bh. nogometnom Savezu baciti u "potjeru" za Hrgotu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igra u respektabilnom bundesligaškom klubu, napadač je i ima 20 godina. Ponovimo još jednom, rođen je u Zenici i svi su preduslovi da se nadamo njegovom igranju u dresu bh. reprezentacije. 

Nedavno je zabio oba pogotka u pobjedi Borussije nad Lierseom u prijateljskom susretu, a trener Lucien Favre je kratko prokomentirao njegov nastup: "Nisam iznenađen, to je Branimir Hrgota".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti