Na kraju +10

Danci u nastavku slomili Tunižane

M. Maksimović

Prema očekivanju Danska je osvojila prve bodove na startu takmičenja u grupi A.Danci su u Boriku pobjedili Tunis 34:24 predvođeni Langerhuusom koji je postigao sedam i odličnim Cristensenom sa devet golova. Deset golova razlike možda je i preubjedljivo s obzirom kako su se stvari razvijale na terenu, pogotovo u prvom dijelu.

U ranoj fazi prvog dijela, Tunižani su imali prednost od tri, četiri gola razlike, a prvo vodstvo Danci su imali u 27 minuti.Stvari su polako počele dolaziti na svoje u posljednjih dvadeset minuta utakmice.Danci u 41.minuti imaju četiri gola razlike. Serijom 5:0 definitivno lome utakmicu i odlaze na velikih osam golova razlike. Cristensen je utakmicu zaključio bez promašaja, Langerhhus je zabio sedam od devet. Na drugoj strani po četiri gola su zabili Essais i Jaziri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.