Foto: Index.hr

HNL

Dinamo uz dosta muke slavio u Koprivnci

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo je u sedmom kolu HNL-a gostovao u Koprivnici ekipi Slaven Belupa, a Modri su na kraju slavili pobjedu rezultatom 3:1.

Čak tri gola u ovom susretu postignuta su u prvih 25 minuta susreta. Sammir je u sedmoj minuti sjajno uposlio Fatosa Beqiraja, koji je zaobišao golmana domaćih Rodića, te je pogodio za vodstvo Dinama od 1:0.

Domaći su izjednačili u 19. minuti.  Novinić je postigao gol za poravnanje rezultata na 1:1. Ipak, samo šest minuta kasnije novi gol za Dinamo.Golman domaćih Rodić je pogriješio, a iskoristio je to Fernandes, koji je pogodio za 2:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Dinamo uspio postići još jedan gol. Iako je pred oba gola bilo dobrih šansi, Modri su u 90. minuti drugim golom Fernandesa došli do pobede od 3:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 7. kolo:

Slaven - Dinamo 1:3 (Novinić 19'/ Beqiraj 7', Fernandes 25', 90')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.