2. Bundesliga, 6. kolo

Fejzić najzaslužniji za bod Aalena, Köln ubjedljiv

Edmir Škorić

Dosta efikasni bili su strijelci na tri današnja susreta šestog kola 2. njemačke Bundeslige.

Nogometšai Kölna su upisali drugu pobjedu, a pred svojim navijačima deklasirali su Aue rezultatom 4:1.

Yannick Gerhardt je već u trećoj minuti pogodio za 1:0, da bi Marcel Risse u 11. udvostručio vodstvo "jarčeva". Tri minute kasnije Taku Ishihara vraća nadu gostima, koje ubrzo Risse svojim drugim golom ponovo vraća na minus dva zaostatka.

Konačan rezultat postavio je Poljak Slawomir Peszko u 56. minuti. U duelu Dynamo Dresdena i Ingolstadta nije bilo pobjednika (1:1). Philipp Hofmann je bio strijelac u 12. za goste, dok je u 24. minuti Christoph Menz izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Za Dresden je svih 90 minuta u odbrani odigrao bivši i povremeni bh. reprezentativac Adnan Mravac. Golman bh. reprezentacije Jasmin Fejzić branio je 90 minuta u gostujućem remiju njegovog Aalena protiv Karlsruhera, te je, prema izvještajima njemačkih kolega, najzaslužniji što je njegov klub ostao neporažen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dima Nazarov je bio strijelac za domaće u sedmoj minuti, dok je kasnije Robert Leclheiter u 39. postavio konačnih 1:1. 

2. Bundesliga, 6. kolo:
Dresden - Ingolstadt 1:1 (Menz 24/ Hofmann 11)
Karlsruher - Aalen 1:1 (Nazarov 7/ Lechleiter 39)
Köln - Aue 4:1 (Gerhartd 2, Risse 11, 24, Peszko 55/ Ishihara 15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.