Šćuku, Mahmutoviću i Ljevakoviću po 90 minuta

Mlada Boleslav minimalno protiv Teplica, Slavia poražena

Odigrana su tri današnja susreta 7. kola češke Gambrinus lige. U duelu Šćukove Mlade Boleslav i Mahmutovićevih i Ljavakovićevih Teplica slavio je domaćin sa minimalnih 1:0.

Naši internacionalnci su odigrali svih 90 minuta, a Šćuk je u 14. minuti zaradio i žuti karton.

Mlada Boleslav je do pobjede došla golom Fabiana u 4. minuti. Asistenciju je upisao Stajner.

Praška Slavia je gostovala kod Jihlave za koju nastupa naš internacionalac Harba, a sa ovog gostovanja se vraća poražena. Harba je odigrao svih 90 minuta.

Gosti iz glavnog grada su poveli u 15. minuti preko Skutke kom je asistirao Hurka, a sa ovim rezultatom se otišlo i na odmor. U nastavku susreta viđen je preokret domaće ekipe. Vaculik je sa bijele tačke u 74. minuti pogodio za poravnjanje, a konačnih 2:1 postavio je Kopic, pet minuta prije kraja susreta.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Bohemians je rutinski savladao Znojmo sa 2:0.

Moravec je u 27. minuti pogodio za 1:0, a asistirao mu je Kalina. Konačan rezultat postavio je Bartek u 62. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.