Kazna za Italijana

Di Canio kažnjen zbog provociranja sudije

Midhat Šljivak

Menadžer Sunderlanda Paolo Di Canio kažnjen je od Fudbalske asocijacije Engleske sa 8000 funti zbog provociranja sudije Martina Atkinsona u duelu protiv Arsenala.

Di Canio je protestovao kod sudije nakon što nije pustio prednost kada je igrač Sunderlanda imao otvoren put prema golu, a Italijan je engleskim medijima otkrio kompletan razgovor između njega i Atkinsona.

"Atkinson mi je prišao i rekao da će me isključiti. Odogovorio sam mu da ako želi u potpunosti dovršiti posao, neka me isključi. Shvatio je to ozbiljno i isključio me je. Naredni put neću provocirati sudiju", rekao je Di Canio.

Atkinson će narednog vikenda suditi meč Newcastlea i Hulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.