Srbijanski selektor nakon poraza od Španije

Ivković: Ne osjećam se poniženim

Adnan Beganović

U prvom četvrtfinalnom susretu Eurobasketa Španija je sa ubjedljivih 90:60 savladala Srbiju čiji selektor Dušan Ivković nakon susreta nije bio pretjerano raspoložen.

"Zasluženo su slavili, imali su daleko bolji odnos prema igri. Kao trener ne osjećam se poniženim, ali ovaj poraz nam mora poslužiti da otvorimo oči", istakao je Ivković.

"Prvu meč loptu za ostvarenje našeg cilja nismo ispunili. Jednostavno nismo bili spremni za duel sa ovako jakim protivnikom. Sve smo radili loše, u našoj igri je bilo sebičnosti, organizacija je bila veoma loša, a to kvalitetan protivnik zna iskoristiti. Kada je postalo jasno da od pobjede nema ništa, odmorio sam neke igrače", dodao je srbijanski selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.