Wetzlar pružio dobar otpor

Jicha pet sekundi prije kraja donio pobjedu Kielu

Adnan Beganović

Rukometaši Kiela stigli su do šeste pobjede iz isto toliko susreta u Bundesligi. Naime, večeras su aktuelni njemački prvaci teže od očekivanog savladali Wetzlar (26:25).

Dosta dobar otpor Kielu je večeras pružio Wetzlar, a samo pet sekundi nedostajalo je ovoj momčadi da se kući vrati s jednim bodom.

U posljednji minut ušlo se pri neriješenim rezultatom (25:25), a pet sekundi prije kraja Jicha postiže pogodak za pobjedu Kiela.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su Jicha sa osam, te Vujin sa sedam golova, dok su Tonnesen sa osam, te Hahn sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Wetzlara.

U preostala četiri susreta 6. kola Bundeslige odigrana večeras postignuti su sljedeći rezultati: Fuchse - Minden 32:25, Lubbecke - Flensburg 25:29, HSV - Gumerbach 34:29, Lemgo - Goppingen 32:24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.