Široki ima imperativ pobjede

Kordić vjeruje u trijumf nad Željom

Mnogo muke zadao je Igman iz Konjica u srijedu Širokom Brijegu koji ipak u finišu slomio otpor Konjičana i prošao u osminu finala Kupa BiH.

Trijumfom u Konjicu Širokobriježani su nakon poraza u Vitezu najavili večerašnji susret sa Željezničarom.

„Igman nas je namučio, a Vitez izmorio obzirom da smo igrali sa deset igrača gotovo čitavu utakmicu. Malo je naporan ovaj ritam srijeda – subota, ali se valjda neće odraziti na večerašnju igru i rezultat.,“ kaže napadač Širokog Krešimir Kordić.

Kordić u posljednje vrijeme igra dobro, ali ga ne ide gol. Nada se da će realizacija proraditi upravo večeras na Pecari:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Svaki igrač zapadne u krizu, pa tako i ja. Nadam se skorim golovima, kada me krene onda sve ide dobro. Protiv Željezničara smo u prošloj sezoni bili uspješni, ali to danas ništa ne mora da znači. U svakoj utakmici posebno na domaćem terenu imperativ pobjede postoji, ali se nadam da se neće negativno odraziti na igru, odnosno da ćemo večeras doći do pobjede,“ dodaje Kordić.

Goran Zakarić i Ivica Džidić ipak će biti spremni za večerašnju utakmicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.