2. Bundesliga, 10. kolo

Barabarezov Union maršira Cvajtom, Vrančić asistent

Union Berlin nastavio je sa sjajnim izdanjima. Ovboga puta su fudbalerim kluba iz glavnog grada Njemačke na svom terenu sa 3:0 savladali nemoćni Sandhausen u okviru 10. kola 2. Bundeslige.

Nakon prvih 45 minuta na semaforu je stajalo 1:0 za domaće fudbalere, a strijelac jedinog gola u prvom dijelu igre bio je Mattuschka u 25. minuti meča. U drugom poluvremenu fudbaleri Uniona, u kojem je i nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez proveo tri sezone, dolaze do još dva gola. Prvo je na samom početku drugih 45 minuta, tačnije u 47. minuti, za vodstvo Uniona na 2:0 pogodio Terodde, da bi konačnih 3:0 postavio Brandy u 67. minuti uatkmice.

Nakon što je u prošlom kolu izgubio upravo od Union Berlina kod kuće, Paderborn je u ovome kolu slavio na gostovanju u Hamburgu kod St. Paulija. Ekipa Marija Vrančića, koji je u igru ušao u 34. minuti umjesto Demmea, uspjela je slaviti na gostovanju kod protivnika iz gornjeg dijela tabele sa 1:2. Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, vez na samom početku drugog dijela igre gosti su poveli, a za 0:1 nakon asistencije Vrančića pogodio je Saglik. Domaći su preko Nothea u 66. minuti uspjeli izjednačiti, da bi konačnih 1:2 svojim pogototkom postavio Wurtz u 78. minuti meča.

U posljednjem meču večerašnjeg programa popularne Cvajte Kaiserslautern je sa 0:3 slavio na gostovanju kod Arminije iz Bielefelda. U 9. minuti gosti su poveli sa 0:1 preko Occeana, na 0:2 je povisio Idrissou u posljednjoj minuti prvog poluvremena, da bi isti igrač u 79. minuti iz penala pogodio za konačnih 0:3.

2. Bundesliga, 10. kolo:
Arminia Bielefeld – Kaiserslautern 0:3 (Occean 9, Idrissou 45, 79)
St. Pauli – Paderborn 1:2 (Nothe 66 / Saglik 49, Wurtz 78)
Union Berlin – Sandhausen 3:0 (Mattuschka 25, Terodde 47, Brandy 67)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.