Zrinjski dobija "pojačanje"

Vraća se Smajić!

Sulejman Smajić definitivno nastavlja nogometnu karijeru. Ovome 24- godišnjaku ljekari su danas dali odobrenje da se priključi normalnom radu s ekipom, te će biti u konkurenciji za sve naredne utakmice Zrinjskog ove sezone.

Ovaj izuzentno talentirani igrač u decembru prošle godine preselio je u Brisel, gdje je trebao potpisati ugovor sa Anderlechtom. No, redovni ljekarski pregledi pokazali su probleme sa srcem, pa se ovaj Bugojanac vratio u Mostar. U Zagrebu su obavljeni dodatni pregledi, a prve najave su govorile kako postoji mogućnost da Smajić završi karijeru. Srećom, napredak je išao odlično i Smajić je ponovo aktivan igrač.

- Jako sam sretan zbog ove vijesti. Bilo mi je izuzetno teško, ali sada sam opet tu, i pokušaću se odužiti klubu i navijačima na podršci koju su mi davali. Također, moram se zahvaliti i ljekarima, svima onima koji su mi pomogli u ovom periodu, kazao je veseli Smajić.

Sulejman Smajić bi prvu priliku u 2008. godini mogao dobiti već naredne sedmice u utakmici protiv Posušja u Kupu, ali iz struke Plemića najavili su da neće žuriti i kako će Smajića postepeno vraćati u pogon. Podsjetimo, Smajić je za bh. reprezentaciju debitirao u kvalifikacionoj utakmici protiv Moldavije. U svakom slučaju, lijepa vijest za bh. fudbal,…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.