Kup BiH, osmina finala

Sjajni Wagner obezbijedio Širokom miran revanš

E. Škorić

Široki Brijeg je dobrim dijelom već izborio plasman u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine obzirom da je danas deklasirao Radnik na Pecari.

Domaći nogometaši slavili su vodeći gol nakon samo osam minuta igre. Wagner je zatresao mrežu gostujućeg golmana Lučića, a u 30. minuti penal za goste iz Bijeljine. Ristić je bio precizan sa bijele tačke.

Pet minuta kasnije Široki je ponovo stigao do minimalne prednosti. Zakarić je bio strijelac za 2:1 nakon ubačaja Barišića. U posljednjih pet minuta još dva gola u mreži Radnika.

Wagner je povisio na 3:1 iz penala, a onda eurogolom u 44. minuti postavio konačan rezultat prvog dijela (4:1). Mogao je Zakarić postići gol u samoj završnici, no nije iskoristio stopostotnu šansu.

Bilo je uzbuđenja u nastavku, ali rezultat se nije mijenjao. Imali su gosti svoje šanse, Obradović, pa i Ristić, čiji je udarac u 82. minuti iz penala odbranio Soldo. Blaić je dobio crveni karton nakon što je s leđa srušio Obradovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.