Gornik će prenoćiti kao lider

Nova pobjeda Pandžinog Gornika vrijedna liderske pozicije

Gornik Zabrze ostvario je novi trijumf, ovog puta na gostujućem terenu rezultatom 1:0 protiv osmoplasirane Jagiellonije. 

Tim Borisa Pandže do pobjede je došao pogotkom Zachera u 66. minutu utakmice. Gornik je ponovo lider sa 28 bodova iz trinaest utakmica uz jednu utakmicu više od drugoplasirane Legije iz Varšave.

Boris Pandža nastupio je od prvog minuta večerašnje utakmice, a zamijenjen je petnaest minuta prije kraja.

Vrijedi istaći da su i jedan i drugi tim kraj dočekali sa deset igrača obzirom na isključenja Dzalmidzea koji je dva žuta kartona zaradio do 24. minuta kod domaćih, te Nakoulme kod gostiju koji je isključen u sudijskoj nadoknadi.

U drugom današnjem susretu Cracovija je očekivano na gostujućem terenu porazila Widjew Lodz rezultatom 3:1.

Domaćin je poveo preko Rybickog koji je bio precizan sa bijele tačke, dok su preokret kreirali Dabrowski, Nowak i Lafrance koji je postigao autogol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.